Du behöver
- 1 kg mandelpotatis
- 6–8 morötter
- 1 knippa persilja
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 liter vatten
- 4 1/2 msk fiskfond
- 600 g plattfiskfilé
Gör så här
1
Skala potatis och morötter. Koka potatisen i saltat vatten (2 teskedar salt/liter vatten). Häll av kokvattnet, lägg lite kökspapper under locket.
2
Längskvarta morötterna, sjud dem knappt mjuka i saltat vatten. Ta upp, pensla med aningen smör, håll varmt.
3
Nyp av persiljebladen och finhacka dem. Rör samman med smöret.
4
Koka upp vatten med fiskfond och persiljestjälkarna i låg, vid kastrull. Rulla ihop fiskfiléerna löst och sänk försiktigt ner dem i buljongen med hålslev. Låt koka upp igen och stäng av värmen.
5
Dra kastrullen från värmen, lägg på lock och låt efterkoka 4–5 minuter, tills fisken är nätt och jämnt färdig. Lirka upp med hålsleven till serveringsfat, täck med folie.
6
Pressa potatisen, lägg upp. Mät upp 3 deciliter spad,koka upp och dra åt sidan. Vispa i persiljesmöret. Servera skyn till fisken.