Du behöver

  • 1 kg mandelpotatis
  • 6–8 morötter
  • 1 knippa persilja
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 liter vatten
  • 4 1/2 msk fiskfond
  • 600 g plattfiskfilé

Gör så här

1
Skala potatis och morötter. Koka potatisen i saltat vatten (2 teskedar salt/liter vatten). Häll av kokvattnet, lägg lite kökspapper under locket.

2
Längskvarta morötterna, sjud dem knappt mjuka i saltat vatten. Ta upp, pensla med aningen smör, håll varmt.

3
Nyp av persiljebladen och finhacka dem. Rör samman med smöret.

4
Koka upp vatten med fiskfond och persiljestjälkarna i låg, vid kastrull. Rulla ihop fiskfiléerna löst och sänk försiktigt ner dem i buljongen med hålslev. Låt koka upp igen och stäng av värmen.

5
Dra kastrullen från värmen, lägg på lock och låt efterkoka 4–5 minuter, tills fisken är nätt och jämnt färdig. Lirka upp med hålsleven till serveringsfat, täck med folie.

6
Pressa potatisen, lägg upp. Mät upp 3 deciliter spad,koka upp och dra åt sidan. Vispa i persilje­smöret. Servera skyn till fisken.