Du behöver

  • 1,2 kg potatis, gärna av mjölig sort
  • 1 gul lök
  • 150 g svarta urkärnade oliver
  • salt efter smak
  • 2,5 dl mellangrädde, eventuellt laktosfri grädde
  • 1 dl mellanmjölk, eventuellt laktosfri mjölk
  • 2 msk ströbröd

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i stavar. Hacka löken. Hacka eller mixa oliverna (spara gärna några att ha ovanpå).

2

3
2. Varva potatis, lök och oliver i en smord ugnsfast form. Strö på salt. Häll på grädde och mjölk. Avsluta med ströbröd och de sparade oliverna.

4

5
3. Grädda i ugnen i ca 45 minuter. Potatisen ska vara mjuk när den är färdig.


Kommentar:
246 KCAL PER PORTION
E% 8 proc protein, 44 proc fett, 48 procent kolhydrater