Du behöver
- 1 purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk kummin
- 0,5 dl rapsolja eller olivolja
- 600 g blomkål
- 2 morötter
- 100 g rotselleri
- 1 l vatten
- 3 grönsaksbuljongtärningar
- 1 burk vita bönor
- Riven lagrad ost att servera till
Gör så här
1
1. Skölj och skär purjolöken i fina skivor. Pressa vitlöken. Fräs purjolök, vitlök och kumminfrö i olja i en gryta. Var aktsam så att purjolöken inte får för mycket färg.
2
3
2. Skala morot och rotselleri. Dela blomkålen i buketter, skär morötter och rotselleri i bitar.
4
5
3. Tillsätt blomkål, morötter och rotselleri till grytan. Häll på vatten och buljongtärningar. Låt koka tills allt är mjukt, ca 20 minuter.
6
7
4. Skölj bönorna och tillsätt dem till soppan.
8
9
5. Låt soppan bli varm. Servera riven ost till
280 KCAL per portion
E% 19 proc protein, 54 proc fett, 27 proc kolhydrater
Receptet kommer från “Nyttiga fetter” av Kristina Eriksson. (Semic förlag, 2009)