Du behöver

  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk kummin
  • 0,5 dl rapsolja eller olivolja
  • 600 g blomkål
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk vita bönor
  • Riven lagrad ost att servera till

Gör så här

1
1. Skölj och skär purjolöken i fina skivor. Pressa vitlöken. Fräs purjolök, vitlök och kumminfrö i olja i en gryta. Var aktsam så att purjolöken inte får för mycket färg.

2

3
2. Skala morot och rotselleri. Dela blomkålen i buketter, skär morötter och rotselleri i bitar.

4

5
3. Tillsätt blomkål, morötter och rotselleri till grytan. Häll på vatten och buljongtärningar. Låt koka tills allt är mjukt, ca 20 minuter.

6

7
4. Skölj bönorna och tillsätt dem till soppan.

8

9
5. Låt soppan bli varm. Servera riven ost till


Kommentar:
280 KCAL per portion
E% 19 proc protein, 54 proc fett, 27 proc kolhydrater
Receptet kommer från “Nyttiga fetter” av Kristina Eriksson. (Semic förlag, 2009)