Du behöver
- 300 g potatis, skalad och tärnad
- ½ dl purjolök hackad
- ½ dl smörgåsgurka, hackad
- DRESSING
- 1½ msk rapsolja
- 1 tsk fransk senap
- ¾ msk äppelcidervinäger
- 1 krm svartpeppar
- ½ tsk sambal oelek
- ½ tsk dragon
- ½ tsk lökpulver
- ca ½ tsk havssalt
- gärna lite färska örtkryddor om du har hemma: gräslök, persilja eller dylikt
Gör så här
1
1. Koka potatistärningarna mjuka, men inte mosiga i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna.
2
2. Skaka eller vispa samman dressingen i en skål.
3
3. Blanda samman allt, smaka av med salt. Låt gärna stå några timmar i kylskåp så att potatisen får dra till sig alla goda smaker.
180 kcal per portion á 150 gram
E% 5 procent protein, 43 procent fett, 52 procent kolhydrater