Du behöver

  • 300 g potatis, skalad och tärnad
  • ½ dl purjolök hackad
  • ½ dl smörgåsgurka, hackad
  • DRESSING
  • 1½ msk rapsolja
  • 1 tsk fransk senap
  • ¾ msk äppelcidervinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½ tsk dragon
  • ½ tsk lökpulver
  • ca ½ tsk havssalt
  • gärna lite färska örtkryddor om du har hemma: gräslök, persilja eller dylikt

Gör så här

1
1. Koka potatistärningarna mjuka, men inte mosiga i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna.

2
2. Skaka eller vispa samman dressingen i en skål.

3
3. Blanda samman allt, smaka av med salt. Låt gärna stå några timmar i kylskåp så att potatisen får dra till sig alla goda smaker.


Kommentar:
180 kcal per portion á 150 gram
E% 5 procent protein, 43 procent fett, 52 procent kolhydrater