Du behöver

  • 1 tsk olivolja
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g plommontomater, små bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 dl majskorn
  • 0,5 dl persilja, strimlad
  • 40 g smulad getost, chevré

Gör så här

1
1. Vispa äggen med en gaffel. Tillsätt salt och peppar.

2

3
2. Värm olivoljan på medelvärme i en teflonpanna och häll ner äggröran. Tillsätt resten av ingredienserna efter någon minut. Omeletten är klar när äggen stelnat och osten smält.

4

5
3. Låt omeletten glida ner på ett fat och vik den dubbel.


Kommentar:
ENERGI: 278 kcal per portion
E% 26 procent protein, 60 procent fett, 14 procent kolhydrater

MÅLTIDSFÖRSLAG
1 portion tomatomelett med getost
50 gram gott grovt bröd

ENERGI: 401 kcal per portion
E% 22 procent protein, 45 procent fett, 33 procent kolhydrater