Du behöver
- 1 tsk olivolja
- 4 ägg
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 150 g plommontomater, små bitar
- 1 gul lök, hackad
- 0,5 dl majskorn
- 0,5 dl persilja, strimlad
- 40 g smulad getost, chevré
Gör så här
1
1. Vispa äggen med en gaffel. Tillsätt salt och peppar.
2
3
2. Värm olivoljan på medelvärme i en teflonpanna och häll ner äggröran. Tillsätt resten av ingredienserna efter någon minut. Omeletten är klar när äggen stelnat och osten smält.
4
5
3. Låt omeletten glida ner på ett fat och vik den dubbel.
ENERGI: 278 kcal per portion
E% 26 procent protein, 60 procent fett, 14 procent kolhydrater
MÅLTIDSFÖRSLAG
1 portion tomatomelett med getost
50 gram gott grovt bröd
ENERGI: 401 kcal per portion
E% 22 procent protein, 45 procent fett, 33 procent kolhydrater