Du behöver

  • 400 g bladspenat
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor gul lök, delad i fyra klyftor och tunt skivad
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe dill
  • 300 g smulad fetaost, eventuellt laktosfri
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl solrosolja till fritering

Gör så här

1
1. Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt.

2

3
2. Hetta upp olivoljan i en panna. Rör i lök, vitlök samt spenat och bryn tills spenaten mjuknat. Låt svalna.

4

5
3. Vispa mjöl och ägg till en jämn smet i en bunke. Blanda i spenat- och lökblandningen, hackade örter, fetaost och chili.

6

7
4. Salta och peppra och blanda sedan ordentligt.

8

9
5. Hetta upp solrosoljan i en vid panna.

10

11
6. Lägg i fyra matskedar av blandningen en bit ifrån varandra. Forma dem med en sked om det behövs. Fritera på medelvärme i 6–8 min, eller tills de är gyllenbruna på båda sidor.

12

13
7. Ta upp och lägg på hushållspapper medan du friterar de andra. Servera dem varma.


Kommentar:
108 KCAL PER STYCK
E% 13 proc protein, 78 proc fett, 9 proc kolhydrater
Receptet kommer från boken “Meze Maritime” Bonnier Fakta.