Du behöver
- 400 g bladspenat
- 3 msk olivolja
- 1 stor gul lök, delad i fyra klyftor och tunt skivad
- 4 finhackade vitlöksklyftor
- 1 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 1 knippe bladpersilja
- 1 knippe mynta
- 1 knippe dill
- 300 g smulad fetaost, eventuellt laktosfri
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
- 2 dl solrosolja till fritering
Gör så här
1
1. Skölj spenaten och låt den rinna av ordentligt.
2
3
2. Hetta upp olivoljan i en panna. Rör i lök, vitlök samt spenat och bryn tills spenaten mjuknat. Låt svalna.
4
5
3. Vispa mjöl och ägg till en jämn smet i en bunke. Blanda i spenat- och lökblandningen, hackade örter, fetaost och chili.
6
7
4. Salta och peppra och blanda sedan ordentligt.
8
9
5. Hetta upp solrosoljan i en vid panna.
10
11
6. Lägg i fyra matskedar av blandningen en bit ifrån varandra. Forma dem med en sked om det behövs. Fritera på medelvärme i 6–8 min, eller tills de är gyllenbruna på båda sidor.
12
13
7. Ta upp och lägg på hushållspapper medan du friterar de andra. Servera dem varma.
108 KCAL PER STYCK
E% 13 proc protein, 78 proc fett, 9 proc kolhydrater
Receptet kommer från boken “Meze Maritime” Bonnier Fakta.