Du behöver
- 1 msk socker
- 1 msk finmald havssalt
- 1 dl ättika 12 %
- 1 dl vitvinsvinäger
- 2 dl kokt vatten
- 3 msk finhackad dill
- 1 tsk finmald svartpeppar
- 1 tsk finmald kanel
- 1 tsk finmald ingefära
- 1 tsk finmald kryddpeppar
- 1 tsk oregano
- 2 kryddmått finmald muskotnöt
- 2 tsk piripirisås
Gör så här
1
FÖRBEREDELSER INFÖR TILLAGNINGEN
2
AV SILLRÄTTEN:
3
Använd stora auberginer. Skär dem mitt itu, sedan i rektanglar, 1x1x8 cm. För 1 kg aubergine koka upp 3,5 liter vatten och tillsätt 3-4 msk havssalt. Koka bitarna tills de är halvmjuka. Häll av vattnet.
4
1. Blanda ihop alla ingredienserna till ett lag.
5
6
2. Varva auberginen med lagen i glasburken.
10 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 3 procent fett, 82 procent kolhydrater