Du behöver

  • 1 msk socker
  • 1 msk finmald havssalt
  • 1 dl ättika 12 %
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl kokt vatten
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 tsk finmald svartpeppar
  • 1 tsk finmald kanel
  • 1 tsk finmald ingefära
  • 1 tsk finmald kryddpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 2 kryddmått finmald muskotnöt
  • 2 tsk piripirisås

Gör så här

1
FÖRBEREDELSER INFÖR TILLAGNINGEN

2
AV SILLRÄTTEN:

3
Använd stora auberginer. Skär dem mitt itu, sedan i rektanglar, 1x1x8 cm. För 1 kg aubergine koka upp 3,5 liter vatten och tillsätt 3-4 msk havssalt. Koka bitarna tills de är halvmjuka. Häll av vattnet.

4
1. Blanda ihop alla ingredienserna till ett lag.

5

6
2. Varva auberginen med lagen i glasburken.


Kommentar:
10 KCAL PER PORTION
E% 15 procent protein, 3 procent fett, 82 procent kolhydrater