Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • saft av 1 citron
  • 2 dl vatten, eller så att det täcker
  • 1 msk salt
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe salladslök
  • några kvistar dill,
  • flingsalt och 1 citron till dekorering

Gör så här

1
1. Koka allt tillsammans ca 1 tim. Kronärtskockan är färdig när du lätt kan dra bort ett blad.

2

3
2. Ta upp kronärtskockorna, örterna och löken. Skär ut bottnarna.

4

5
3. Hacka några av de tunnare bladen, örterna och löken. Lägg hacket på bottnarna och strö över lite extra dill.

6

7
4. Lägg upp på ett fat och servera med citronklyftor, olivolja och flingsalt.


Kommentar:
277 KCAL PER PORTION
E% 4 proc protein, 81 proc fett, 15 proc kolhydrater.
Receptet kommer från boken “Meze Maritime” Bonnier Fakta.