Du behöver
- 4 kronärtskockor
- 2 dl vitt vin
- 1 dl olivolja
- saft av 1 citron
- 2 dl vatten, eller så att det täcker
- 1 msk salt
- 1 knippe persilja
- 1 knippe dill
- 1 knippe salladslök
- några kvistar dill,
- flingsalt och 1 citron till dekorering
Gör så här
1
1. Koka allt tillsammans ca 1 tim. Kronärtskockan är färdig när du lätt kan dra bort ett blad.
2
3
2. Ta upp kronärtskockorna, örterna och löken. Skär ut bottnarna.
4
5
3. Hacka några av de tunnare bladen, örterna och löken. Lägg hacket på bottnarna och strö över lite extra dill.
6
7
4. Lägg upp på ett fat och servera med citronklyftor, olivolja och flingsalt.
277 KCAL PER PORTION
E% 4 proc protein, 81 proc fett, 15 proc kolhydrater.
Receptet kommer från boken “Meze Maritime” Bonnier Fakta.