Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 pkt saffran
  • 1 squash
  • 2 paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 dm purjolök
  • 1 röd chilifrukt
  • 100 g sockerärter
  • ca 2 msk flytande margarin
  • 100 g lagrad ost, gärna mager
  • ca 2 msk ströbröd
  • 2 dl turkisk yoghurt, eventuellt laktosfri matlagningsyoghurt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2

3
2. Skölj quinoan i varmt vatten. Följ anvisningen på paketet när du kokar quinoan, men låt också buljongtärning och saffran koka med från början.

4

5
3. Bred ut quinoan på ett ugnsfast fat.

6

7
4. Skär squashen i skivor och paprikan i bitar. Skär rödlöken i klyftor och purjolöken i skivor. Hacka chilifrukten fint. Stek grönsakerna hastigt i margarin. Salta. Bred ut grönsakerna över quinoan. Riv osten grovt. Strö på ost och ströbröd.

8

9
5. Gratinera i ugnen i 10–15 minuter. Servera gratängen med en klick turkisk yoghurt.


Kommentar:
410 KCAL PER PORTION
E% 17 proc protein, 37 proc fett, 46 proc kolhydrater