Du behöver
- 2 dl quinoa
- ½ grönsaksbuljongtärning
- 1 pkt saffran
- 1 squash
- 2 paprikor
- 1 rödlök
- 1 dm purjolök
- 1 röd chilifrukt
- 100 g sockerärter
- ca 2 msk flytande margarin
- 100 g lagrad ost, gärna mager
- ca 2 msk ströbröd
- 2 dl turkisk yoghurt, eventuellt laktosfri matlagningsyoghurt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2
3
2. Skölj quinoan i varmt vatten. Följ anvisningen på paketet när du kokar quinoan, men låt också buljongtärning och saffran koka med från början.
4
5
3. Bred ut quinoan på ett ugnsfast fat.
6
7
4. Skär squashen i skivor och paprikan i bitar. Skär rödlöken i klyftor och purjolöken i skivor. Hacka chilifrukten fint. Stek grönsakerna hastigt i margarin. Salta. Bred ut grönsakerna över quinoan. Riv osten grovt. Strö på ost och ströbröd.
8
9
5. Gratinera i ugnen i 10–15 minuter. Servera gratängen med en klick turkisk yoghurt.
410 KCAL PER PORTION
E% 17 proc protein, 37 proc fett, 46 proc kolhydrater