Du behöver

  • 4 stora tomater (sammanlagt 600 g)
  • 5–6 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor av olika färg
  • ½ squash
  • 1 blekselleristjälk
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 500 g färsk gnocchi
  • 150 g philadelphiaost
  • lite riven parmesanost att servera till

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2

3
2. Skär tomaterna i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Skär paprikorna i bitar och squashen i skivor. Skär bleksellerin i fina strimlor. Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Lägg alla grönsaker och rotfrukter i en långpanna. Ringla över olivolja och strö på salt. Rosta alltsammans i ugnen i 30 minuter.

4

5
3. Kör de varma grönsakerna i en matberedare och smaka av med salt.

6

7
4. Koka gnocchin enligt anvisningen på paketet.

8

9
5. Smält philadelphiaosten i en kastrull och rör ner gnocchin.

10

11
6. Servera gnocchin med den varma grönsakssåsen och lite riven parmesanost.


Kommentar:
485 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 37 proc fett, 52 proc kolhydrater