Du behöver
- 4 stora tomater (sammanlagt 600 g)
- 5–6 vitlöksklyftor
- 2 paprikor av olika färg
- ½ squash
- 1 blekselleristjälk
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 2 msk olivolja
- salt
- 500 g färsk gnocchi
- 150 g philadelphiaost
- lite riven parmesanost att servera till
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2
3
2. Skär tomaterna i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Skär paprikorna i bitar och squashen i skivor. Skär bleksellerin i fina strimlor. Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Lägg alla grönsaker och rotfrukter i en långpanna. Ringla över olivolja och strö på salt. Rosta alltsammans i ugnen i 30 minuter.
4
5
3. Kör de varma grönsakerna i en matberedare och smaka av med salt.
6
7
4. Koka gnocchin enligt anvisningen på paketet.
8
9
5. Smält philadelphiaosten i en kastrull och rör ner gnocchin.
10
11
6. Servera gnocchin med den varma grönsakssåsen och lite riven parmesanost.
485 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 37 proc fett, 52 proc kolhydrater