Du behöver
- COUSCOUSKNYTEN
- 3 dl couscous
- 1 grönsaksbuljong
- ½ gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1/3 färsk chili
- 1 paprika
- 1–2 msk kummin
- 1 msk honung
- salt och peppar
- 1 savoykålhuvud
- GRILLSPETT
- 1 paprika
- 1 squash
- 1 gul lök
- 1 sötpotatis
- 1 aubergine
- 2 msk olivolja
- 1 vitlök
- salt och peppar
- 250 g halloumiost
- 8 grillpinnar
- CHILI-FETACREME
- 3 dl creme fraiche (lätt),
- 250 g fetaost (10 procent)
- 1–2 färska chili eller 1 msk sambal oelek
- salt och peppar
Gör så här
1
COUSCOUSKNYTEN
2
1. Koka couscous tillsammans med grönsaksbuljongen.Låt svalna.
3
2. Finhacka lök, vitlök och chili, skär paprika i fina bitar. Blanda ner grönsakerna i den kalla couscousen. Tillsätt kryddorna samt honung. Smaka av med salt och peppar.
4
3. Koka vatten till savoykålen. Knipsa av savoykålsbladenvid roten och koka i cirka 3 minuter.
5
4. Skär av den tjockare stammen längst ner på bladet. Lägg ett blad i en liten kopp smörjd med olja, fyll bladen med couscousblandningen, tryck till och vik den överflödiga delen av bladet över couscousen. Pressa ner och vänd koppen så att knytet kommer ut. Upprepa tills du har ca 6–8 knyten.
6
5. Lägg knytena i en form, strö över lite salt och honung, sätt sedan in dem i ugnen på ca 200 grader i 10 minuter.
7
GRILLSPETT
8
Skär grönsakerna och ost i lagom stora bitar och häll över lite olivolja blandad med hackad vitlök, salt och peppar. Trä upp grönsakerna på grillspett och stek snabbt i stekpanna/grillpanna. Sätt sedan in spetten i ugnen på ca 200 grader i 10–15 minuter.
9
CHILI-FETACREME
10
Mosa ner fetaosten i creme fraichen. Hacka chilin fint och tillsätt den, eller använd sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
741 KCAL PER PORTION
E% 19 procent protein, 49 procent fett, 32 procent kolhydrater