Du behöver

  • 200 g mörk choklad, minst 70 proc
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk rårörsocker eller 2 påsar Stevia-plus
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 apelsin, pressad saft och rivet skal
  • hallon

Gör så här

1
1. Smält chokladen i vattenbad, separera äggulor från vitor och rör ner äggulorna och den uppvispade grädden i den smälta och avsvalnande chokladen.

2

3
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Tillsätt socker. Smaksätt med kardemumma, finrivet apelsinskal och någon matsked apelsinsaft.

4

5
3. Låt helst moussen stå svalt några timmar före servering så smakar den mer. Servera gärna med en sås av mixade hallon eller dekorera med hallon.


Kommentar:
546 KCAL PER PORTION (Ber. på 4 p)
E% 7 procent protein, 68 procent fett, 25 procent kolhydrater