Du behöver

  • 1 medelstor purjolök
  • 2 msk smör
  • 1–2 tsk curry
  • 8 dl vatten
  • 600 g färsk eller tinad torskfilé
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 250 g ärter
  • 2 dl matgrädde
  • 2–3 msk hackad dill
  • salt
  • kajennpeppar

Gör så här

1
Skiva purjon tunt, skölj och skaka av i sil. Lägg smör, curry och purjolök i en mikrosäker skål. Mikra på full effekt 1+1 minut, rör om. Koka upp vattnet i vattenkokaren under tiden. Dela fisken i mindre bitar.

2
Lägg fisken i skålen, smula i buljong och häll på vattnet. Mikra övertäckt på full effekt cirka 3 minuter. Lägg i ärterna och häll på grädden. Mikra ytterligare 2 minuter. Blanda i dill och smaka. Vänd varsamt i salt och en aning kajenn­peppar om så önskas. Servera surdegsbröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 495, Fett 16 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 9 g