Du behöver
- 2 dl jasminris
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 2 st mangofrukt mogna
- 2 st avokado mogna
- 1/2 – 1 st lime saften
- 1 msk olivolja
- 1 st röd chili urkärnad och finhackad
- 1 kruka koriander
- salt
- svartpeppar nymalen
- limeklyftor
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Skala, kärna ur och tärna mango och avokado. Lägg bitarna i en skål och tillsätt limesaft, olivolja, chili och hackad koriander. Blanda varsamt. Smaka av med salt och peppar.
3
Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra runtom. Stek den i het stekpanna med lite olivolja ett par minuter på varje sida.
4
Servera laxen med ris, mangosalsa och en extra limeklyfta.
Kcal 725, Fett 33 g, Kolhydrater 70 g, Fibrer 4 g