Du behöver

  • 2 dl jasminris
  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 2 st mangofrukt mogna
  • 2 st avokado mogna
  • 1/2 – 1 st lime saften
  • 1 msk olivolja
  • 1 st röd chili urkärnad och finhackad
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • limeklyftor

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2
Skala, kärna ur och tärna mango och avokado. Lägg bitarna i en skål och tillsätt limesaft, olivolja, chili och hackad koriander. Blanda varsamt. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra runtom. Stek den i het stekpanna med lite olivolja ett par minuter på varje sida.

4
Servera laxen med ris, mangosalsa och en extra limeklyfta.


Kommentar:
Kcal 725, Fett 33 g, Kolhydrater 70 g, Fibrer 4 g