Du behöver

  • 500 g (1 liter) trattkantareller
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1–2 msk smör eller solrosolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 burk klar consommé
  • 1 burk vatten (använd consomméburken som mått)
  • 1 burk kokosmjölk

Gör så här

1
Ansa och dela svampen i skedvänliga bitar. Skiva och skölj lökarna. Skölj och klyv chilifrukten, skrapa ur kärnorna och finstrimla fruktköttet.

2
Fräs svampen, hälften i taget, i rymlig kastrull på dryg medelvärme tills den slutar släppa vätska. Tillsätt då lök, chili och fett och öka värmen lite. Låt fräsa under omrörning några minuter. Salta och peppra.

3
Tillsätt consommé, vatten och kokosmjölk. Koka upp på högsta värme under omrörning, sänk till svag värme och låt sjuda 5 minuter.