Du behöver
- 1 dl ströbröd
- 1 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 4 portioner (basmati)ris
- 400 g frysta gröna ärter
- 2 dl matyoghurt
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2–3 kvistar (grön)mynta
- 500 g lammfärs
- smör till stekning
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 2 kvistar rosmarin
Gör så här
1
Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar i rejäl bunke, låt svälla
2
10 minuter.
3
Koka riset, tina ärterna. Smaksätt yoghurten med salt, peppar och strimlad mynta. Blanda i ärter.
4
Rör ner färsen, hälften i sänder,
5
i ströbrödet. Forma 8 biffar. Stek på dryg medelvärme i lättbrynt smör, cirka 4 minuter på varje sida. Låt skivad vitlök och repad rosmarin steka med runt biffarna.
Kcal 534, Fett 17 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 8 g