Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 portioner (basmati)ris
  • 400 g frysta gröna ärter
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2–3 kvistar (grön)mynta
  • 500 g lammfärs
  • smör till stekning
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin

Gör så här

1
Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar i rejäl bunke, låt svälla

2
10 minuter.

3
Koka riset, tina ärterna. Smaksätt yoghurten med salt, peppar och strimlad mynta. Blanda i ärter.

4
Rör ner färsen, hälften i sänder,

5
i ströbrödet. Forma 8 biffar. Stek på dryg medelvärme i lättbrynt smör, cirka 4 minuter på varje sida. Låt skivad vitlök och repad rosmarin steka med runt biffarna.


Kommentar:
Kcal 534, Fett 17 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 8 g