Du behöver

  • 500 g kycklinglever
  • smör att steka i
  • salt, svartpeppar
  • salvia några kvistar
  • rödlök
  • 120 g champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk sherry
  • 1 st kalvbuljongtärning
  • 4 prt pasta

Gör så här

1
Ansa och dela levern, smörbryn ytorna lätt i ganska het stekpanna, salta, peppra. Låt örtstjälkarna steka med, men spar bladen. Ta upp.

2
Skala och klyfta löken, mjukstek den i medelvarm panna, ta upp. Kvarta och fräs svampen. Rör i mjöl, späd med vatten, grädde och vin, smula i buljong. Koka upp under omrörning, sjud 5 minuter. Salta och peppra. Koka pastan.

3
Hetta upp svamp, salviastrimmel och lever i såsen strax före servering. Servera gärna gröna bönor till.


Kommentar:
Kcal 558, Fett 19 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 5 g