Du behöver
- 500 g kycklinglever
- smör att steka i
- salt, svartpeppar
- salvia några kvistar
- rödlök
- 120 g champinjoner
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 msk sherry
- 1 st kalvbuljongtärning
- 4 prt pasta
Gör så här
1
Ansa och dela levern, smörbryn ytorna lätt i ganska het stekpanna, salta, peppra. Låt örtstjälkarna steka med, men spar bladen. Ta upp.
2
Skala och klyfta löken, mjukstek den i medelvarm panna, ta upp. Kvarta och fräs svampen. Rör i mjöl, späd med vatten, grädde och vin, smula i buljong. Koka upp under omrörning, sjud 5 minuter. Salta och peppra. Koka pastan.
3
Hetta upp svamp, salviastrimmel och lever i såsen strax före servering. Servera gärna gröna bönor till.
Kcal 558, Fett 19 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 5 g