Du behöver
- 1 kg färskpotatis
- persilja
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 400 g (vax)bönor
- 4 portionsbitar (à 125 g) torskfilé
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl (mild) ajvar relish
- rivet citronskal
Gör så här
1
Borsta potatisen, koka den mjuk med persiljestjälkar.
2
Koka upp vatten, persiljekvist och salt i vid kastrull. Sjud ansade bönor knappt mjuka, ta upp och håll varmt.
3
Lägg fiskbitarna i saltvattnet, koka upp under lock, stäng av plattan och låt fisken bli nätt och jämnt genomkokt, 3–4 minuter.
4
Koka upp grädden med ajvar, dra från plattan och blanda i rivet skal av ? citron. Garnera med rivet citronskal.
Kcal 427, Fett 12 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 9 g