Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • persilja
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 400 g (vax)bönor
  • 4 portionsbitar (à 125 g) torskfilé
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl (mild) ajvar relish
  • rivet citronskal

Gör så här

1
Borsta potatisen, koka den mjuk med persiljestjälkar.

2
Koka upp vatten, persiljekvist och salt i vid kastrull. Sjud ansade bönor knappt mjuka, ta upp och håll varmt.

3
Lägg fiskbitarna i saltvattnet, koka upp under lock, stäng av plattan och låt fisken bli nätt och jämnt genomkokt, 3–4 minuter.

4
Koka upp grädden med ajvar, dra från plattan och blanda i rivet skal av ? citron. Garnera med rivet citronskal.


Kommentar:
Kcal 427, Fett 12 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 9 g