Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 8 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • 80 g kokosflingor
  • 2 dl dadlar
  • 3 msk (gula) russin
  • 1 salladslök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 liten burk (140 g) ananaskross
  • mangoldsallad eller liknande
  • lite smör till första laggen

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver och salt i bunke, vispa i först hälften av mjölken, sedan resten. Vispa i ett ägg i taget, blanda ner kokosen och låt smeten stå och svälla en stund.

2
Kärna ur dadlarna och lägg dem med russin, skivad salladslök, urkärnad, finskivad chili och ananas med spad i kastrull. Koka upp under omrörning och låt småputtra några minuter, till tjock konsistens.

3
Hetta upp en plättlagg, sänk värmen en aning och bred en aning smör i varje plättrundel. Häll cirka en halv deciliter kokossmet i varje rundel, grädda ett par minuter och vänd. Fortsätt tills smeten är slut. Bjud plättarna med dadelsalsan och välsköljd sallad.


Kommentar:
Kcal 634, Fett 23 g, Kolhydrater 85 g, Fibrer 9 g