Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 8 dl standardmjölk
- 4 ägg
- 80 g kokosflingor
- 2 dl dadlar
- 3 msk (gula) russin
- 1 salladslök
- 1 röd chilifrukt
- 1 liten burk (140 g) ananaskross
- mangoldsallad eller liknande
- lite smör till första laggen
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver och salt i bunke, vispa i först hälften av mjölken, sedan resten. Vispa i ett ägg i taget, blanda ner kokosen och låt smeten stå och svälla en stund.
2
Kärna ur dadlarna och lägg dem med russin, skivad salladslök, urkärnad, finskivad chili och ananas med spad i kastrull. Koka upp under omrörning och låt småputtra några minuter, till tjock konsistens.
3
Hetta upp en plättlagg, sänk värmen en aning och bred en aning smör i varje plättrundel. Häll cirka en halv deciliter kokossmet i varje rundel, grädda ett par minuter och vänd. Fortsätt tills smeten är slut. Bjud plättarna med dadelsalsan och välsköljd sallad.
Kcal 634, Fett 23 g, Kolhydrater 85 g, Fibrer 9 g