Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 1 st gul lök i bitar
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st burk champinjoner i bitar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 krm chiliflakes
  • 1 tsk kanel malen
  • 1 dl rödvin
  • 1 pkt passerade tomater (370 g)
  • 2 msk kalvfond
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Fräs färsen i olja i en stekpanna med hög kant. Lägg i lök, vitlök och svamp. Låt fräsa några minuter. Rör ner tomatpuré, chili, kanel, vin, passerade tomater och fond, salt och peppar. Koka upp och låt småkoka minst 15 minuter. Rör om då och då. Späd med vatten om såsen känns för tjock. Tillsätt grädde mot slutet om det önskas mildare smak. Servera till pasta, strö på riven ost. Mal lite svartpeppar över och garnera med färska rucolablad.


Kommentar:
Läsarrecept av Karin Wester.