Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 500 g benfri fläskkarré, strimlad
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 200 g champinjoner, skivade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond på flaska
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus majsenaredning
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • (eller 1 tsk torkad)
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Fräs karrén i het panna med olja, fräs med löken och champinjonerna mot slutet, salta och peppra.

3
Häll på vatten, fond och grädde. Koka ihop pannan i 3–4 minuter, red av med majsenaredning. Blanda salladslök och olivolja

4
i quinoan och servera till pannan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 541, Fett 31 g, Kolhydrater 25 g, Fibrer 6 g