Du behöver

  • 1 st makrill rökt
  • 6 st sardellfiléer delade raka
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g potatis små kokta
  • 200 g haricots verts lättkokta
  • 1/2–1 st rödlök skivad färsk
  • 0.5 st isbergssallad huvud finstrimlad
  • 1 dl oliver

Vinägrett:

1 st vitlöksklyfta skalad
citronzest (rivet skal) från 1/2 citron
0.5 dl olivolja
1 st citron saften av
salt och peppar

Gör så här

Rensa och filea makrillen. Dela fisken i mindre bitar, hacka sardellerna grovt. Dela ägg och tomater i klyftor, skiva potatisen. Blanda sardeller, ägg, tomater och potatis på ett fat eller i en skål med bönor, lök och sallad. Blanda till vinägretten, smaka av. Lägg ut fiskbitar och oliver över grönsaker och ägg, slå på dressingen. Servera med ett gott bröd.