Du behöver
- 4 portioner pasta penne
- 2 bitar fryst laxfilé, ca 250 g
- 1/2 röd paprika
- 1/2 grön paprika
- 1/2 citron, skalad
- 1 dl tunt skivad purjo
- 2 dl lätt creme fraiche
- 2 msk dillkaviar
- salt (herbamare örtsalt)
- vitpeppar
- 2 kokta ägg
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mikra laxen 3 minuter på full effekt tills den är knappt genomkokt. Skär paprikor, citron, purjo och fisk i små bitar. Koka upp creme fraiche och kaviar, vänd ner grönsaker och laxbitar. Värm igenom, men rör försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Fördela pastan på tallrikar, skeda över laxrätten, garnera med en kokt ägghalva och några gröna örtblad.
Läsarrecept av Nils Wahlberg.