Du behöver

  • 100 g rumtempererat smör
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk malen kardemumma

Gör så här

Kör alla ingredienser i matberedaren till en deg. Kavla ut till två rektanglar på 20 x 25 centimeter och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter på 200 grader. Ta ut ur ugnen och låt svalna något, sänk ugnstemperaturen till 75 grader. Skär i centimetertjocka stavar, lägg dem på plåten och låt dem torka i ugnen i 1 1/2–2 timmar.


Kommentar:
Recept: Per-Anders Bergqvist. Tid 30 minuter + tid för torkning. Passar utmärkt som tillbehör till Fläderbrulee med citron.