Du behöver

  • 100 g sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör knappt mjukt
  • 2 st ägg (stl M)
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl (180 g)

Gör så här

1
Skålla och skala mandeln. Torka av dem i en kökshandduk. Hacka dem fint med kniven i matberedare. Ta upp dem på en tallrik.

2
Montera plastkniven i matberedarbunken, mät upp socker och smör och snurra det samman. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda. Mät upp bakpulver och mjöl och arbeta in i smörblandningen tillsammans med mandeln till en deg.

3
Forma fyra längder om 30 centimeter. Lägg dem glest på papprad plåt och platta till lite. Längderna flyter ut något.

4
Grädda längderna mitt i ugnen i 175 grader cirka 20 minuter tills de fått aningen färg. Ta ut plåten, skär längderna i 2 centimeter breda bitar på snedden. Sära lite på dem och låt torka på eftervärmen i ugnen med luckan lite på glänt. Låt kallna och förvara dem svalt i tät burk.