Du behöver
- 2 dl strösocker (90 g)
- 0.5 dl potatismjöl (40 g)
- 0.5 tsk bikarbonat
- 3 dl havregryn (105 g)
- 2.5 dl vetemjöl (150 g)
- 200 g smör kallt
- 1.5 dl russin
Gör så här
1
Mät upp socker, potatismjöl, bikarbonat, havregryn och vetemjöl i matberedarens bunke med plastkniven monterad. Skär smöret i småbitar och lägg i.
2
Arbeta samman ingredienserna på medelhastighet till det precis bildas en degboll i bunken. Ta upp degen på bakbordet och knåda snabbt in russinen för hand.
3
Forma två längder, dela varje i cirka 25 småbitar som vardera trillas till en boll. Lägg dem glest på papprad plåt och platta till lite med en gaffel. Kakorna flyter ut något.
4
Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 10 minuter tills kakorna fått gyllene färg. Låt kallna på plåten. Förvara i tät burk.