Du behöver

  • 2 dl strösocker (90 g)
  • 0.5 dl potatismjöl (40 g)
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 3 dl havregryn (105 g)
  • 2.5 dl vetemjöl (150 g)
  • 200 g smör kallt
  • 1.5 dl russin

Gör så här

1
Mät upp socker, potatismjöl, bikarbonat, havregryn och vetemjöl i matberedarens bunke med plastkniven monterad. Skär smöret i småbitar och lägg i.

2
Arbeta samman ingredienserna på medelhastighet till det precis bildas en degboll i bunken. Ta upp degen på bakbordet och knåda snabbt in russinen för hand.

3
Forma två längder, dela varje i cirka 25 småbitar som vardera trillas till en boll. Lägg dem glest på papprad plåt och platta till lite med en gaffel. Kakorna flyter ut något.

4
Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 10 minuter tills kakorna fått gyllene färg. Låt kallna på plåten. Förvara i tät burk.