Du behöver
- 5 st ägg
- 4.5 dl strösocker
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 msk kakao
- 2 dl vatten
- 200 g smör
Glasyr
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (block)choklad
kokosflingor
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Vänd ner i äggpöset. Värm vatten och smör tills smöret smält, vänd ner i smeten. Häll i papprad långpanna, 30 x 40 centimeter. Grädda på nedre falsen i 200 grader, cirka 25 minuter. Prova med en sticka, kakan är färdig när stickan är torr. Låt svalna i pannan.
2
Sjud grädde med choklad tills den tjocknar, 3–5 minuter. Bred glasyren på kakan, strö över kokos. Skär kakan i rutor.