Du behöver

  • 5 st ägg
  • 4.5 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vatten
  • 200 g smör

Glasyr

3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (block)choklad
kokosflingor

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Vänd ner i äggpöset. Värm vatten och smör tills smöret smält, vänd ner i smeten. Häll i papprad långpanna, 30 x 40 centimeter. Grädda på nedre falsen i 200 grader, cirka 25 minuter. Prova med en sticka, kakan är färdig när stickan är torr. Låt svalna i pannan.

2
Sjud grädde med choklad tills den tjocknar, 3–5 minuter. Bred glasyren på kakan, strö över kokos. Skär kakan i rutor.