Du behöver

Mazarin (bör göras dagen innan):

300 g mandelmassa (med minst 50 procent mandel)
150 g smör rumstempererat
150 g ägg (2 stora eller 3 små)
30 g vetemjöl

Inkokta rabarber:

4 st rabarber
0.5 st vaniljstång urskrapad
1 krm stött kardemumma
3 dl socker
2 dl vatten
2 dl vin torrt vitt
100 g jordgubbar (frysta duger)

Citronmascarpone :

1 dl vin sött vitt
1 st vaniljstång urskrapad
1 st citron det rivna skalet och juicen från
60 g äggula
1.5 dl florsocker
500 g mascarpone
120 g äggvita (ca 3 vitor)
1 msk pressad citron
2 msk strösocker

Garnering:

färska bär
4.5 st maränger

Gör så här

1
Mazarinbotten: Värm mandelmassan lite i mikron så den blir mjuk och smidig men inte varm, arbeta sedan in smöret för hand. Tillsätt ägg lite i taget så att det inte klumpar sig, arbeta till sist in mjölet till en smidig smet. Stryk ut smeten på en papprad plåt, 1 1/2–2 centimeter tjockt.

2
Baka i ugnen i 10–12 minuter i 200 grader. Låt svalna på galler. Lägg in i frysen någon timme innan du stansar ut rundlar som läggs i glas.

3
Rabarber: Skala rabarberna och lägg skalet i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Koka ihop sakta i 10 minuter. Skär under tiden rabarberna i centimeterstora bitar. Sila den varma lagen över rabarberna och låt svalna.

4
Citronmascarpone: Koka upp vinet med vanilj, skal och juice från citronen. Koka ner till cirka hälften, sila, kyl ner. Vispa gulor och florsocker poröst, blanda med mascarponen. Vispa äggvitor, pressad citron och socker till fast skum. Vänd ner vitorna i mascarponekrämen och smaka av med sauternesreduktionen.

5
Varva i glas eller små skålar som på bilden. Toppa med färska bär och smulad maräng.