Du behöver

  • 1 huvud färsk kål, ca 900 g
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 500 g nötfärs
  • 1 burk (2 dl) creme fraiche med paprika och chili
  • ca 1 msk majsena redning, ljus
  • salt och svartpeppar
  • färsk timjan
  • potatismos eller färskpotatis

Gör så här

1
1. Dela först kålen mitt itu och skär varje halva i 3–4 klyftor. Lägg i en kastrull och häll på kokande vatten. Salta. Koka kålen knappt mjuk, cirka 5 minuter. Sila av.

2
2. Fräs löken blank i smöret, klicka ner färsen och bryn den lätt. Vänd ner den smaksatta creme fraichen och rör i redningsmjölet. Sjud 2–3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3
3. Lägg upp kålen på fat och klicka på såsen. Garnera med timjan. Servera med färskpotatis eller mos.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 535, Fett 26 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 9 g