Du behöver

  • 1 bit gurka, ca 7 cm
  • 1/2 tsk salt
  • 4 färska ostron
  • 4 apelsinfiléer (hinnfria klyftor)
  • 4 msk tomatjuice
  • 4 cl Klipdrift eller konjak
  • 1/2 msk pressad limesaft
  • 3 droppar tabasco
  • 1/2 krm salt
  • svartpeppar från kvarn
  • färska korianderblad

Gör så här

1
Skala gurkbiten, skär tunna skivor på längden runt om kärnorna. Skär skivorna i mycket tunna strimlor. Strö salt på dem i en bunke så att de mjuknar.

2
Öppna ostronen och lossa ostron­köttet. Låt ostronen ligga i sin saft i skalhalvorna. Lägg en apelsinfilé i varje skal.

3
Krama vattnet ur gurkstrimlorna och lägg några strimlor i skalen.

4
Blanda samman tomatjuice, konjak, limesaft, tabasco, salt och svartpeppar. Skeda mixen över ostronen tills skalen är fulla. Dekorera med korianderblad.

5
Sätt skalen på en saltbädd av grovt salt (eller krossad is) blandad med hel rosépeppar och tunt skivad salladslök för dekorationens skull. Servera direkt medan shoten är kall.