Du behöver

  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 8–10 kokta färskpotatisar i bitar
  • 200 g kassler i tärningar
  • 2 dl gröna ärter, tinade
  • 1 salladslök, skivad
  • 1 knippa rädisor
  • 1 huvud bladsallad
  • ev böngroddar
  • bröd
  • ost

Gör så här

1
1. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.

2
2. Smält smöret i en stekpanna och bryn potatisbitar och kasslertärningar lätt. Häll över äggsmeten, strö över ärter och salladslök. Lyft smeten lite från pannbottnen med stekspaden så att omeletten gräddas jämnt.

3
3. Lägg på böngroddar om så önskas och servera omeletten med väl sköljda rädisor och bladsallad, samt bröd och ost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 440, Fett 17 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 5 g