Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry, 1 tsk paprika, ? tsk gurkmeja
  • 4 portioner råris
  • 6–8 dl kokta kikärter
  • 1 burk (400 g) Thai Green Curry (grytbas)
  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna äpplen med skal
  • 1 färsk gurka
  • 1 ananas
  • 1 huvud isbergssallad

Gör så här

Smält smöret i en kastrull, rör ner kryddorna och fräs dem lite innan råriset och vatten tillsätts enligt anvisning på förpackningen. Koka riset färdigt. Lägg kikärterna i en kastrull. Tillsätt currysåsen. Rör om, låt koka 3 minuter. Skölj grönsaker och frukt. Skär allt i fina bitar och lägg upp i skålar. Strimla salladen och lägg på ett fat. Servera allt på en bricka tillsammans med curryn.