Du behöver
- 4 ägg
- 1 kg fast potatis
- 2 tsk salt
- 1–2 msk färdigrostad lök
- olja eller smör till stekning
- salt, svartpeppar
- 400 g ärter
- 1 mindre, röd chilifrukt
- 3/4 tsk salt
Gör så här
1
Lägg äggen i vatten som knappt täcker, koka upp utan lock. Låt sjuda 5–6 minuter, slå bort vattnet och spola äggen i kallvatten. Skala äggen och klyfta dem.
2
Skala potatisarna och riv dem halvgrovt, blanda med salt och lök i bunke. Stek plättvis i varmt stekjärn med lite fett 3–4 minuter på varje sida. Salta och peppra under stekningen.
3
Halvera och ta ur chilifrukten, dela i bitar. Koka upp ärterna i
4
5 deciliter vatten med 1 tesked salt. Slå bort vattnet och stavmixa ärter med chilibitar, smaka av med salt.
Näringsvärde: Kcal 486, Fett 20 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 10 g