Du behöver

  • 4 portioner spagetti
  • 2 burkar tonfisk i olja, gärna MSC-märkt
  • 1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad eller riven
  • 2 färska knipplökar, kvartade och skivade
  • 2–3 msk kapris
  • 20 cocktailtomater, delade
  • 1/2–1 citron, saften
  • 3 msk god olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • parmesanost

Gör så här

1
1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

2
2. Häll oljan av tonfisken och lägg tonfisken i en skål. Dela bitarna med en gaffel och blanda med chili, vitlök, lök, kapris, tomater, citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3
3. Häll av pastan i ett durkslag, häll tillbaka den i kastrullen och vänd i tonfiskröran. Lägg upp i skålar och riv parmesanost över.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 525, Fett 18 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 4 g.