Du behöver
- 1 gul lök, skivad
- 1 msk smör eller olja
- 500 g lammfärs
- 2 tsk salt
- 1 msk potatismjöl
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 tsk rosmarin, torkad
- eller 1 msk finhackad rosmarin
- 2 dl (medelhavs)yoghurt
- 1–2 vitlöksklyftor, pressade
Gör så här
1
1. Stek lökringarna mjuka i smör eller olja på medelvärme.
2
2. Arbeta lammfärsen seg med saltet i matberedaren. Tillsätt 2 deciliter vatten medan maskinen går på låg hastighet. Blanda ner potatismjöl, peppar och rosmarin.
3
3. Forma 6–8 biffar, stek dem cirka 3 minuter på varje sida i stekpanna på drygt medelvärme.
4
4. Rör upp yoghurten och smaka av med pressad vitlök och lite salt. Servera med couscous. Blanda gärna i mikrade, varma ärter.
Näringsvärde: Kcal 690, Fett 27 g, Kolhydrater 71 g, Fibrer 6 g.