Du behöver
- 4 skiva oxfilé à ca 100 g, ca 2–3 cm tjocka
- olivolja
- smör
- salt och nymalen svartpeppar
- 4 skiva vitt bröd
- dijonsenap
- 1 st pepparrot färsk
- citron
- 4 st äggulor
Till servering:
späda salladsblad
körsbärstomater klyftade
0.5 st schalottenlök finhackad
Gör så här
1
Banka ut oxfiléskivorna lite med sidan av din knutna hand. Hetta upp en stekpanna ordentligt och häll i lite olivolja och en klick smör. Salta och peppra köttet och lägg det i pannan när smöret har tystnat. Stek köttet cirka två minuter på varje sida. Ta det ur pannan och låt det vila på en tallrik.
2
Stek brödskivorna gyllene i smör, lägg dem på fyra tallrikar. Bred dijonsenap på brödet, lägg på köttet. Skala pepparroten och riv en rejäl hög på rivjärnet, precis när den ska användas. Pressa några droppar citron över så mörknar den inte.
3
Lägg ett fågelbo av riven pepparrot på varje köttbit och gör en liten grop i mitten. Lägg en äggula i varje grop och ta några tag med svartpepparkvarnen över.
4
Lägg salladsblad och tomater runt om, strö över lite schalottenlök och droppa lite god olivolja över salladen. Servera!