Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 msk senap
  • 1.5 msk kapris grovhackad
  • 1 st ägg
  • salt och svartpeppar
  • potatis till 4 portioner
  • 1 st liten burk lätt creme fraiche
  • 0.5 dl dill hackad färsk
  • 1 st citron det finrivna skalet
  • smör till stekning
  • sallad

Gör så här

1
Skär den kalla laxfilén i bitar och grovhacka den snabbt i mixer, ta ur mixerkniven och rör i senap, kapris och ägg. Salta och peppra. Låt stå medan du gör resten.

2
Koka potatisen. Rör ihop creme fraiche med dill, citronskal och en nypa salt.

3
Forma den lite lösa laxsmeten till åtta biffar och stek ett par minuter på varje sida i smör och olivolja i het stekpanna.

4
Servera laxbiffarna med pressad potatis, sallad, dill-creme fraiche och citronklyftor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 417, Fett 21 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 3 g