Du behöver
- 500 g laxfilé utan skinn
- 1 msk senap
- 1.5 msk kapris grovhackad
- 1 st ägg
- salt och svartpeppar
- potatis till 4 portioner
- 1 st liten burk lätt creme fraiche
- 0.5 dl dill hackad färsk
- 1 st citron det finrivna skalet
- smör till stekning
- sallad
Gör så här
1
Skär den kalla laxfilén i bitar och grovhacka den snabbt i mixer, ta ur mixerkniven och rör i senap, kapris och ägg. Salta och peppra. Låt stå medan du gör resten.
2
Koka potatisen. Rör ihop creme fraiche med dill, citronskal och en nypa salt.
3
Forma den lite lösa laxsmeten till åtta biffar och stek ett par minuter på varje sida i smör och olivolja i het stekpanna.
4
Servera laxbiffarna med pressad potatis, sallad, dill-creme fraiche och citronklyftor.
Näringsvärde: Kcal 417, Fett 21 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 3 g