Du behöver
- 120 g sötmandel
- 100 g mörk choklad
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 msk torkade lavendelblommor
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- Pensling
- 1 äggvita till pensling
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka sötmandel och choklad grovt.
2
Blanda mandelhacket och chokladen med ägg och socker. Blanda mjöl, lavendel, salt och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten.
3
Forma degen till fyra tjocka längder, som du lägger på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna och pensla dem med äggvita.
4
Grädda cirka 20 minuter. Låt svalna.
5
Skär längderna i sneda bitar. Ställ in dem i 100-gradig ugn och låt torka i cirka 40 minuter.