Du behöver

  • 120 g sötmandel
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk torkade lavendelblommor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Pensling
  • 1 äggvita till pensling

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka sötmandel och choklad grovt.

2
Blanda mandelhacket och chokladen med ägg och socker. Blanda mjöl, lavendel, salt och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten.

3
Forma degen till fyra tjocka längder, som du lägger på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna och pensla dem med äggvita.

4
Grädda cirka 20 minuter. Låt svalna.

5
Skär längderna i sneda bitar. Ställ in dem i 100-gradig ugn och låt torka i cirka 40 minuter.