Du behöver

  • 125 g smör rumstempererat
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk lavendelblommor torkade
  • 1 dl mjölk

Garnering:

vallmofrö

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Blanda i ett ägg i taget och fortsätt att röra.

2
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och torkade lavendelblommor. Rör ner blandningen i smörsmeten. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.

3
Klicka ner smeten i muffinsformar, gärna stående i en muffinsplåt. Då är risken mindre att smeten flyter ut. Strö vallmofrön på toppen.

4
Grädda cirka 15 minuter.