Du behöver
- 2 slangar ärtsoppa
- 3–5 dl vatten
- 1 paket (140 g) bacon
- 200 g färskost av philadelphiatyp
- 1 dl creme fraiche
- 1 msk finhackad färsk rosmarin
- salt och vitpeppar
- 1 knippa rädisor
- bröd
Gör så här
1
1 Värm soppan med minsta mängden vatten i en kastrull. Tillsätt mer vatten allt efter hur tjock eller tunn man önskar soppan.
2
2 Dela baconskivorna itu och stek dem på drygt medelvärme i stekpanna. Rör samman färskost och creme fraiche till en smidig kräm. Smaka av med rosmarin, salt och vitpeppar. Skölj och hacka rädisorna.
3
3 Ös upp soppan i tallrikar. Klicka i rosmarinostkrämen, lägg i bacon och strö rädishack i soppan. Servera med bröd.
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 25 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 22 g