Du behöver

  • 2 slangar ärtsoppa
  • 3–5 dl vatten
  • 1 paket (140 g) bacon
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • salt och vitpeppar
  • 1 knippa rädisor
  • bröd

Gör så här

1
1 Värm soppan med minsta mängden vatten i en kastrull. Tillsätt mer vatten allt efter hur tjock eller tunn man önskar soppan.

2
2 Dela baconskivorna itu och stek dem på drygt medelvärme i stekpanna. Rör samman färskost och creme fraiche till en smidig kräm. Smaka av med rosmarin, salt och vitpeppar. Skölj och hacka rädisorna.

3
3 Ös upp soppan i tallrikar. Klicka i rosmarinostkrämen, lägg i bacon och strö rädishack i soppan. Servera med bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 530, Fett 25 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 22 g