Du behöver
- 1 1/2 liter rensade trattkantareller
 - 1 liten gul lök, hackad
 - 2 msk smör
 - 1,2 liter vatten
 - 1 1/2 hönsbuljongtärning
 - 2 1/2 dl mellangrädde
 - 1/2 dl torr el halvtorr sherry
 - 1 tsk salt
 - 1 krm vitpeppar
 - 1 dl grovt riven parmesan
 
Gör så här
1
                Fräs svamp och lök i smöret i en stor kastrull. Tillsätt vatten, hönsbuljong och mellangrädde. Koka soppan sakta i cirka 10 minuter.
            
2
                Kör soppan slät i en mixer eller med en stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och smaksätt med sherry, salt och peppar. Koka upp och servera i skålar med parmesanosten vid sidan om.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







