Du behöver
- 2 paket (à 240 g) älgskav
- 2 gula lökar
- 1 msk smör + 1 msk (solros)olja
- 1 bägare (2 dl) creme fraiche
- med karljohan och timjan
- 2 dl vatten
- 2 tsk redningsmjöl
- salt och svartpeppar
- 1 dl lingon
Gör så här
1
Låt älgskaven halvtina i öppnad förpackning. Skala och skiva lökarna.
2
Fräs löken mjuk i lite av matfettet i medelvarm panna. Lägg upp på en tallrik.
3
Bryn älgskavsskivorna hastigt i panna i smör och olja. Lägg upp på en tallrik vartefter.
4
Vispa samman creme fraiche, vatten och redningsmjöl i en traktörpanna och koka upp under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Vänd ner lök och skav
5
i såsen och koka upp. Ta pannan av plattan och strö på lingon.
6
Servera med kokta gröna bönor och ett mos på hälften potatis och hälften rotselleri samt lite mjölk, smör och aningen grädde om man så vill.