Du behöver

  • 2 paket (à 240 g) älgskav
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör + 1 msk (solros)olja
  • 1 bägare (2 dl) creme fraiche
  • med karljohan och timjan
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk redningsmjöl
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl lingon

Gör så här

1
Låt älgskaven halvtina i öppnad förpackning. Skala och skiva lökarna.

2
Fräs löken mjuk i lite av matfettet i medelvarm panna. Lägg upp på en tallrik.

3
Bryn älgskavsskivorna hastigt i panna i smör och olja. Lägg upp på en tallrik vartefter.

4
Vispa samman creme fraiche, vatten och redningsmjöl i en traktörpanna och koka upp under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Vänd ner lök och skav

5
i såsen och koka upp. Ta pannan av plattan och strö på lingon.

6
Servera med kokta gröna bönor och ett mos på hälften potatis och hälften rotselleri samt lite mjölk, smör och aningen grädde om man så vill.