Du behöver

  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk nystötta kumminfrön
  • 1 burk (550 g) färdig rödkål
  • ca 16 korta frankfurterkorvar
  • Scones:
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk nystött koriander
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 25 g smör
  • 1 dl yoghurt
  • 50 g färskost

Gör så här

1
Koka upp 9 deciliter vatten, rör i buljongtärningar, lägg i kryddor och rödkål. Pricka korvarna med tandpetare och låt dem bli varma i soppan på svag värme.

2
Blanda de torra ingredienserna i en skål, fingerkläm i fettet till grynig massa. Arbeta raskt ihop med yoghurten. Grädda i fyra bullformar mitt i 250-gradig ugn 10–12 minuter. Servera med klick färskost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 461, Fett 20 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 44 g