Du behöver
- 2 tärningar hönsbuljong
- 1 lagerblad
- 1/2 tsk nystötta kumminfrön
- 1 burk (550 g) färdig rödkål
- ca 16 korta frankfurterkorvar
- Scones:
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 msk nystött koriander
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 25 g smör
- 1 dl yoghurt
- 50 g färskost
Gör så här
1
Koka upp 9 deciliter vatten, rör i buljongtärningar, lägg i kryddor och rödkål. Pricka korvarna med tandpetare och låt dem bli varma i soppan på svag värme.
2
Blanda de torra ingredienserna i en skål, fingerkläm i fettet till grynig massa. Arbeta raskt ihop med yoghurten. Grädda i fyra bullformar mitt i 250-gradig ugn 10–12 minuter. Servera med klick färskost.
Näringsvärde: Kcal 461, Fett 20 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 44 g