Du behöver

  • 1 förpackning sopprötter, ca 600 g
  • 4 potatisar
  • 1 1/4 liter kokande vatten
  • 1 1/2 tärning fiskbuljong
  • salt och vitpeppar
  • 1 påse frysta (400 g) blandade fisktärningar (Findus)
  • 2 dl creme fraiche
  • ev färsk oregano

Gör så här

1
Skala sopprötter och potatisar. Riv grovt på matberedarens rivskiva. Koka i 5 minuter i vatten

2
i rymlig kastrull. Lyft upp lite av rotsaksstrimlorna för garnering.

3
Smula ner buljongen i kastrullen och koka resten av strimlorna mjuka. Mosa med mixerstav till en slät soppa. Späd med vatten om soppan känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.

4
Sjud fiskbitarna i kokande lättsaltat vatten 3–4 minuter.

5
Ös upp soppan i tallrikar, fördela fiskbitar och rotsaksriv, lägg i en klick creme fraiche samt oregano. Servera bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 562, Fett 30 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 8g