Du behöver

  • 500 g laxfilé färsk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk socker
  • 2 st avokado
  • 1 st gurka
  • 200 g risnudlar

Till servering

gari wasabi och japansk soja efter smak

Gör så här

1
Befria laxen från skinn och dela den i fyra bitar. Blanda flingsalt och socker och klappa in på båda sidor.

2
Skiva avokadon. Klyv, kärna ur och strimla gurkan fint med potatisskalare eller osthyvel.

3
Koka upp rejält med väl saltat vatten i en stor kastrull. När det kokar, hetta upp lite olja i en stekpanna.

4
Släpp ner nudlarna i det kokande vattnet, lägg laxen i den heta pannan och sänk värmen – laxen blir nämligen klar på samma tid som nudlarna, cirka två minuter (om du gillar lax med en halvrå kärna). Servera laxen med nudlar och tillbehör.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 558, Fett 23 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 5 g