Du behöver

  • 7 st potatis tärnade
  • 2 st morötter skivade
  • 1 st gul lök hackad
  • smör
  • 4 dl fiskbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • salt och peppar
  • 1 st citron det rivna skalet och saften
  • 2 msk hackad dill
  • 500 g laxfilé

Gör så här

1
1. Fräs potatis, morötter och lök i en vid kastrull med lite smör. Tillsätt fiskbuljongen, timjan och lagerblad.

2
2. Koka 15–20 minuter, smaka av med salt och peppar. Rör i citronskal, saft och dill.

3
3. Stek laxen i aningen olja i het panna 1? minut per sida. Salta och servera med rotfruktsgrytan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 476, Fett 22 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 4 g