Du behöver

  • 2 kg högrev
  • 200 g torkade fikon
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor skalade
  • 2 tsk timjan
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl rödvin
  • 1 dl balsamico
  • 1 l kalvfond
  • 2 st kanelstång
  • 2 st lagerblad
  • 20 st steklök
  • majsena till avredning
  • 5 st fikon färska
  • 0.5 msk strösocker
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk persilja strimlad

Gör så här

1
Skär köttet i 4 x 4 centimeter stora tärningar. Skiva torkade fikon, lök och vitlök tunt. Fräs kött, fikon, lök, vitlök och timjan i olivolja.

2

3
Tillsätt tomatpuré och fräs med i slutet. Häll på rödvin, balsamico och kalvfond så det täcker drygt, lägg i kanel och lagerblad. Låt sjuda cirka 2 timmar tills köttet är mört.

4

5
Skala steklöken och tillsätt när det återstår cirka 10 minuter. Red eventuellt av med majsena utblandat i lite vatten. Klyfta fikonen och lägg i fyra av dem precis innan servering. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Garnera med strimlad persilja och resten av fikonklyftorna. Servera gärna med matlagningsyoghurt och kokt potatis.