Du behöver
- 800 g färska kantareller
- 400 g färska champinjoner
- 2 msk smör
- salt och vitpeppar
- 1 paket lasagneplattor, förkokta
- 8 färska gröna sparrisar
- 2 dl yoghurt naturell
- basilikablad
Gör så här
1
Rensa svampen och skär den i bitar. Spara några fina kantareller till garnering. Fräs svampen i smör. Salta och peppra.
2
Koka lasagneplattorna 5 minuter i lättsaltat vatten. Varva plattor och svamp. Rätten blir snyggast om ingredienserna varvas i ett mått direkt på tallrikarna. Lyft sedan bort måttet.
3
Skala och grilla sparrisstjälkarna medan lasagneplattorna kokar. Grilla i väl oljad grillpanna. Vänd stjälkarna tills de är varma. Fördela dem på tallrikarna.
4
Garnera lasagnetornen med kantareller och basilikablad. Ringla yoghurt över. Servera resten av yoghurten i skål bredvid.
5
Tips: Svårt att få tag på färska kantareller? Använd då frysta kantareller eller blandsvamp om du har hemma. 2-3 dl förvälld svamp motsvarar cirka 400 gram färsk.
Receptet kommer från herrgården vid Högbo Bruk och är komponerat av Anna Åberg och Anders Landblom. Klicka på länkarna för fler gröna julrecept!