Du behöver
- 150 g blandad småbladssallad
- ca 600 g kungskrabba
- eller 2 burkar salladskrabba
- eller 300 g crabsticks
- 1 påse (120 g ) rostade brödtärningar
- Dressing
- 1 msk fransk senap
- 1 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk (fling)salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl (oliv)olja
- 2 msk vatten
Gör så här
1
Skölj de små salladsbladen i rikligt med vatten, gärna dagen före. Lägg dem i en sil och låt droppa av väl. Sätt hela silen i en rymlig plastpåse i grönsakslådan i kylskåpet. Då blir salladen spröd och fräsch.
2
Skär upp kungskrabbans skal med en kraftig kniv utmed de långa benen. Eller klipp upp skalen med en kraftig sax (sekatör). Plocka ur köttet så helt som möjligt. Dra ur den broskbit som sitter mitt i köttet. Skär köttet i sneda bitar.
3
Fördela salladen i små skålar, Strö på brödtärningar och lägg lite krabbkött på toppen.
4
Skaka samman senap med vinäger, salt och peppar. Tillsätt olja och vatten och skaka till en simmig dressing. Droppa över salladen precis före servering. Garnera med dill.