Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 2 msk dijonsenap ljus
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar rejält med nymalen
  • 80 g forellrom
  • riven pepparrot
  • dill

Gör så här

1
Tärna laxfilén fint. Blanda med senap, olivolja, gräslök, salt och svartpeppar. Låt stå kallt minst en halvtimme före servering.

2
Forma små puckar, med hjälp av ringar eller på frihand. Lägg upp på ett fat och toppa med rom, pepparrot och dillvippa.

3
Tips Laxen och gräslöken kan tärnas och hackas dagen före. Sedan är det bara att röra ihop tartaren samma dag den ska ätas.

4
Numera rekommenderar vi inte att frysa odlad lax som ska serveras rå. Men känner du minsta oro så frys laxen i 2 dygn innan du använder den.